Izolare/Termoizolatii/Izolatii cu Celuloza

20% discount pentru toate cererile de izolare cu celuloza

Comparatii celuloza-vata minerala: comparatii tehnice intre izolatiile cu celuloza si cele cu vata minerala.

Studiu tehnic comparativ intre izolatiile cu celuloza si cele cu vata minerala:

CELULOZA VATA MINERALA
Indicativ de conductibilitate termica la 30° C = 0.039 Indicativ de conductibilitate termica la 30° C = 0.044
Fara imbinari, NU se formeaza punti termice (pierderi de caldura) pentru ca nu are imbinari. Imbinarile faciliteaza aparitia puntilor termice (pierderi de caldura).
Se aplica in orice grosimi. Se aplica doar in grosimi prestabilite.
Densitate ce poate fi ajustata la montare, intre 30 si 60 kg/mc. Densitate 9-10 kg/mc.
Rezistenta la foc: tratata cu Bor, clasa 1, la ardere nu emite gaze toxice. Tavanul rezista 70 de minute in cazul unui incendiu, iar peretii rezista mai mult de 3 ore. Emite gaze toxice la ardere. Tavanul rezista 20 de minute in cazul unui incendiu, iar peretii rezista mai mult de 2 ore.
Insectele si rozatoarele sunt indepartate de sarurile borice aflate in componenta. Mediul nu permite vietuirea insectelor.
Rezistenta la mucegai: Clasa 0. Dr. Jose Herrera de la Truman State University a testat celuloza si a ajuns la concluzia ca sarurile borice in combinatie cu celuloza distrug mucegaciul si sporii in mod activ. Nu determina aparitia mucegaiului.
Montare automata, fara pierderi. Montare manuala cu pierderi.
Nu prezinta nici un pericol pentru cei ce o monteaza, nu contine substante toxice. Este tratata cu saruri borice care sunt de 6 ori mai putin daunatoare decat sarea de bucatarie (NaCl). Contine substante toxice, care dauneaza grav sanatatii, fiind considerate potential cauzatoare de cancer. In Statele Unite ale Americii vata minerala are pe ambalaj o avertizare referitoare la faptul ca poate cauza cancer.
Intr-un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Princeton, s-a constatat faptul ca, intr-o cladire izolata cu celuloza scurgerile de aer sunt cu 10% mai mici. Scurgerile sunt cu 10% mai mari.
Absorbtie de apa pana la 30 l/mc. Dupa uscare nu isi pierde calitatile. Nu absoarbe apa. Imbibarea cu apa duce la distrugerea ei.
Rezistenta termica mare chiar si la temperaturi scazute. Rezistenta termica mica la temperaturi scazute.
Facultatea de Arhitectura si Planificare Denver din cadrul Universitatii din Colorado a efectuat un studiu asupra a doua cladiri: una izolata cu vata minerala si cealalta cu celuloza. In cea izolata cu celuloza, pe timpul noptii se pastreaza o temperatura constanta pana la ora 9 dimineata. S-a constatat o scadere de 4 grade Celsius fata de cladirea izolata cu celuloza, intre miezul noptii si ora 9 dimineata.
In cadrul aceluiasi studiu s-a constat un consum de energie este mai scazut cu 26,4% fata de cladirea izolata cu vata minerala. Consum ridicat de energie.
O izolatie fonica cu 10% mai buna rating STC (Sound Transmission Class) = 44. Izolatie fonica mai slaba rating STC (Sound Transmission Class) = 39.
Ecologica. Daunatoare.
Aprobare Tehnica Europeana Climatizer Plus

Stai conectat cu IzolatiicuCeluloza.ro!